Versoepeling vanaf 8 juni

Beste leden,

Goed nieuws! Volgens de voorwaarden die beschreven staan op rijksoverheid.nl, is het weer toegestaan om te dubbelen vanaf dinsdag 8 juni.

Hoewel dit nog niet betekent dat we volledig naar het alom geprezen “oude normaal” terug kunnen, zijn er toch belangrijke versoepelingen die het toelaten om een aantal zaken weer te hervatten. Hieronder worden de relevante versoepelingen beschreven:

1. Er is per avond een maximum van 50 sporters; dit is ruim boven het aantal spelers van een doorsnee avond.

2. Tijdens het sporten hoeft de 1,5 m afstand niet gehandhaafd te worden voor sporten waarbij dit de uitvoering van de sport belemmert. (Denk dus aan teamsporten.)

4. kleedkamers en douches zijn geopend.

5. sportkantines mogen open. (Wij kijken met de kantinebeheerders nog even naar de praktische uitvoering daarvan.)

6. Binnen moet men een mondkapje op, behalve tijdens het sporten.

Dan nog een paar belangrijke praktische aanvullingen van onze kant:

1. Het kan zijn dat de hoofdingang gesloten is, omdat de beheerder wellicht niet aanwezig is. De sporthal kan in dat geval via de zijdeur van de keuken aan de parkeerzijde betreden worden.

2. Om de 1,5m afstand te bewaren tussen de sets door worden alle rondes gehusseld via de computer.

We hopen jullie natuurlijk in grote getale (doch minder dan 50 per avond 😉 ) weer te zien op en om de baan. Vergeet niet om even rustig op te warmen van te voren om blessures te voorkomen. Wij hebben er weer zin in!

Badminton (single) weer mogelijk vanaf dinsdag 1 juni

Beste leden,

Jullie hebben ongetwijfeld meegekregen dat er weer verdere versoepelingen zijn omtrent het sporten. Voor onze badmintonavond houdt dit het volgende in:

1. De sporthal is t/m 31 mei nog gesloten, omdat het Dorenweerd College de zaal gebruikt om examens af te nemen bij haar leerlingen. Dus vanaf dinsdag 1 Juni kunnen wij weer beperkt gebruik maken van de sporthal. (wat een mazzel dat 1 Juni een dinsdag is, hè? 😉 )

2. Omdat er nog steeds onderling 1,5 meter afstand gehouden moet worden tussen de sporters, is het voorlopig enkel mogelijk om single-partijen te spelen. We keren dus terug naar de situatie van voor de 2e lockdown.

3. De kantine en kleedkamers/douchruimtes blijven vooralsnog gesloten. Dit betekent dat je zelf drinken moet meenemen en thuis alvast moet omkleden in sportkleding. 

Meer algemene informatie is te vinden op Covid-19 – Sport- en Beweegteam Renkum (sportenbeweegteamrenkum.nl).

Wij hopen veel van jullie weer te zien vanaf 1 Juni en vergeet niet een warming-up te doen om weer een beetje los te komen na de lange lockdown 😉

Badminton komende weken

Beste leden,

Zoals bekend zijn afgelopen woensdag nieuwe maatregelen ingegaan i.v.m. corona.  Concreet houdt dit voor onze vereniging in dat er voorlopig niet meer dubbel (2 tegen 2) gespeeld mag worden.  Enkelspel (1 tegen 1) is in principe nog wel toegestaan. Vanzelfsprekend kunnen we niet zo maar omschakelen naar uitsluitend enkelspel. Dit houdt namelijk in dat er nog maar plaats is voor maximaal 14 mensen tegelijkertijd, het vraagt meestal meer lichamelijke inspanning en je zou het ook gewoon minder leuk kunnen vinden dan dubbelspel.   Vandaar dat we eerst eens de animo  onder jullie willen peilen voor dat we als bestuur iets in deze richting proberen te organiseren.  Als je het enkelspel voor de komende weken wel ziet zitten, dan graag een mailtje naar info@bcduo.nl

Sowieso proberen we voor as. dinsdag nog contact te hebben met gemeente Renkum over de mogelijkheden. In elk geval sturen we voor as. dinsdag 18:00 nog een bericht.

We wensen iedereen in elk geval sterkte in deze lastige tijd!

vriendelijke groet,  

Moniek, Remco, André

We mogen weer! maar let op….

Vanaf dinsdag 25 augustus is de sporthal weer geopend, dus haal je badmintonspullen maar weer tevoorschijn! Maar vanzelfsprekend dienen we met elkaar wel enige corona-voorzorgsmaatregelen in acht te nemen op de speelavonden:

* Als je Covid-19 verschijnselen hebt, blijf je thuis (hoesten/niesen/koorts)
* Je wast bij binnenkomst je handen met desinfecteermiddel (deze staat klaar)
* Je registreert je op de hiervoor bedoelde lijst 
* Je houdt zoveel als mogelijk 1,5 m afstand tot elkaar
* geen doe-het-zelf husselronde-registratie (laptop). Dit verzorgt de zaal-leiding
* We maken met elkaar een rij om je label af te hangen, waarbij we 1,5 m afstand tot elkaar houden.
* Thuis douchen

Alvast dank voor jullie medewerking!

Hervatting badminton

Beste leden,

Na 4 maanden inactiviteit willen we met elkaar natuurlijk niets liever dan gewoon weer starten met badminton! Op dit moment is de status dat de gemeente Renkum zich richt op heropening van de sporthal Doorwerth vanaf 24 augustus. Dit zou beteken dat wij na de zomerstop volgens de reguliere planning weer kunnen starten op dinsdag 25 augustus. Vanzelfsprekend moeten we hierbij een slag om de arm houden met het oog op eventuele nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus. Als bestuur zullen wij komende weken nauw contact houden met de gemeente Renkum en de verdere ontwikkelingen communiceren met jullie.

Wij wensen iedereen in elk geval een goede zomervakantie en hopelijk tot ziens op dinsdag 25 augustus!

Vriendelijke groet,

Moniek Koning
Remco Gertsen
André Dankers